error 14234 while configuring a distributor

Last Post 05 May 2004 08:25 AM by Ali baba_SQL. 3 Replies.
AddThis - Bookmarking and Sharing Button Printer Friendly
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
Ali baba_SQL
New Member
New Member

--
04 May 2004 12:36 PM
Hi folks, long time no ask,

I'm trying to set up a distributor on one of the servers, and get

error:14234 the specified '@server' is invalid, valid values are retrieved by sp_helpserver.

sp_helpserver doesn't hel, 'cause it just returns linked servers on the server I need to configure the distribution.

Thanks in advance
Ali baba_SQL
New Member
New Member

--
05 May 2004 08:25 AM
the @@servername returns the proper name of the server, but I still get the error
Ali baba_SQL
New Member
New Member

--
05 May 2004 12:12 PM
rm,

i was testing on a test serverA, I configured serverA as distributor, serverB as publisher with push snapshot replication to serverC.

Then I deleted everything, ( distributor on serverA, etc.) Now there's no distribution db on serverA, and Replication Monitor isn't there.

Finally I wanted to reconfigure everything, but when I specify to serverA as distributor, I get error:14234 the specified '@server' is invalid, valid values are retrieved by sp_helpserver.

Servers B and C are added to A as linked servers
Ali baba_SQL
New Member
New Member

--
06 May 2004 06:49 AM
guys, the problem was that the server was not seeing itself (no entry in sysservers table). i added it there, and all's fine.

thanks for the help
You are not authorized to post a reply.

Acceptable Use Policy